onsdag 20 april 2011

Omval efter omvalet?

I går kunde man läsa om omvalet i Västra Götaland och Örebros kommun i DN. Chefen på valkansliet i Göteborg säger att han inte ser vitsen med att följa Valprövningsnämndens beslut och indirekt även vallagen. Ordföranden för valnämnden i Göteborg säger sig inte fått någon information om avskärmningar i vallokalerna. Då kan inte han ha läst vallagen för där står det väldigt klart och tydligt. Efter vad som hände i höstas borde kansliet vara på tårna och gör allt för att valprocessen ska gå rätt till.

Folkpartiets kommunalråd i Göteborg, Helene Odenjung, skriver om det hela på sin blogg. Alliansen har dessutom lagt ännu ett förslag till kommunstyrelsen om att säkra upp valprocessen. Helene öppnar också upp för att ta emot internationella valobservatörer för att säkra att valet sker rättvist och enligt lagstiftningen. Som tidigare valobservatör i både Georgien och Litauen tycker jag att förslaget är klokt. Vi kan och ska vara stolta över vår demokrati, det gör inget om den och dess processer granskas, det är bara bra. Fler kommuner i Västsverige borde följa efter.

I nyhetsflödet: DN1, DN2, DN3


1 kommentar:

  1. Troligtvis får vi göra om omvalet en gång till i September. Det blir mycket fusk och felräknade röster även den 15 maj.

    SvaraRadera