måndag 9 maj 2011

Rädda din vårdcentral!

"I valet använder Socialdemokraterna ett budskap som starkt ifrågasätter alla privata alternativ i hälso- och sjukvården. Det är beklagligt att Socialdemokraterna nu tycks gå Vänsterpartiet till mötes och ställer upp på Vänsterpartiets benhårda linje mot privata alternativ, vilket gör att 84 privat drivna vårdcentraler nu riskerar att stängas 2014." - Jonas Andersson (FP)

I dag kan alla invånare, över 16 år, välja bland 200 vårdcentraler runt om Västra Götalandsregionen. Sedan vårdvalet genomfördes, på initiativ från Folkpartiet, har det tillkommit 84 nya vårdcentraler. Friheten att välja ledde till ett ökat utbud, bättre tillgänglighet, service och bemötande.

Valfriheten har bidragit till att öka mångfalden i sjukvården, gett patienterna mer makt och skapat större frihet för personalen. Valet på söndag kan ändra på allt det där. Vänsterpartiet går till val på att stänga alla fristående vårdcentraler när deras avtal löper ut 2014. Sätt stopp för Vänsterpartiet och de rödgrönas planer. Rädda din vårdcentral och försvara din rätt att välja.

Fler bloggar: Pär, GL, Berit,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar